Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2020 10:42 - Българска компания създаде софтуер за мониторинг на здравословното състояние на служителите
Автор: penata555 Категория: Технологии   
Прочетен: 27 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 13.09.2020 10:43


Българска компания създаде софтуер за мониторинг на здравословното състояние на служителите

https://www.economy.bg/innovations/view/41431/Bylgarska-kompaniya-syzdade-softuer-za-monitoring-na-zdravoslovnoto-systoyanie-na-sluzhitelite

Решението е внедрено и се използва в няколко американски компании, като предстои разпространението му и в Европа 03 септември 2020, 12:27
image

Българската компания „Сирма Груп Холдинг“ е създала софтуер за проследяване здравословното състояние на служителите и повишаване безопасността в офисите в условията на пандемия, съобщиха оттам.

На този етап решението е внедрено и се използва в няколко американски компании, като предстои разпространението му и в Европа.

Софтуерът улеснява по-безопасното завръщане на работа на екипите и съвместните действия на работодатели и служители за осигуряване на по-здравословно работно място. Компанията има сериозен опит в областта на здравните информационни системи и приложения, сред които са едно от най-популярните в света приложения за диабетно болни Diabetes:M, дигиталният здравен картон Medrec:M, семантични бази данни за фармацевтичната индустрия, за международни медицински научни институции и др. 

„В настоящата ситуация двата основни приоритета за фирмите са свързани с опазване здравето на служителите им и запазването на бизнеса, което от своя страна би гарантирало и работните места. Нуждата от социална дистанция често поставя тези две цели в противоречие и нашето ново решение iSelfCheck има за цел именно тяхното постигане, без компромиси в нито едната посока. Понякога носенето на маска, постоянната дезинфекция на офисите и спазването на дистанция от колегите не е достатъчно за да се гарантира, че заразата е под контрол и работните места са безопасни. Нашата система е създадена именно за да адресира и премахне тези притеснения. iSelfCheck улеснява служителите в техните усилия да се самонаблюдават и да са информирани за всички симптоми, като същевременно помагат на компаниите да осигурямат безопасни работни места“ - посочва Деян Ненов, изпълнителен директор на Sirma USA.

iSelfCheck е комбинация от мобилно приложение за самоконтрол на служителите, администраторски панел за цялостно управление на офис присъствеността и термокамера, която се поставя на входа на офисите. 

Всеки ден, преди даден служител да влезе в офиса, той трябва да се сертифицира самостоятелно през мобилното приложение, отговаряйки на набор от въпроси за състоянието му. Това проучване отнема не повече от 10 секунди. Самите въпроси могат лесно да се променят всеки път, когато се появи информация за нови важни симптоми. По този начин, компанията може да отговори в реално време на променящата се, понякога на ежедневна база, информация от правителствените институции по темата.

Ако проучването покаже, че е на лице комбинация от симптоми, които могат да бъдат свързани с COVID-19, мобилното приложение учтиво ще помоли служителя да си остане у дома. Тези от служителите, които са декларирали, че са в добро здраве и имат разрешение да посетят офиса, получават QR код, който се използва като уникален идентификационен номер за достъп до офиса. Сканирайки QR кода на специално разработен четец, преминават през термокамера, която е поставена на всеки вход на офис сградата и изпраща информация до администраторския панел. 

iSelfCheck управлява политиките за достъп до дадени фирмени локации, а не е свързано с медицински и здравни съвети или препоръки, уточняват от Sirma USA.
Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: penata555
Категория: Новини
Прочетен: 469549
Постинги: 3616
Коментари: 192
Гласове: 598
Календар
«  Януари, 2021  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031