Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2020 17:22 - PowerUp! търси най-добрите предприемачи в сферата на устойчивите енергии и чистия въздух
Автор: penata555 Категория: Технологии   
Прочетен: 36 Коментари: 0 Гласове:
1  PowerUp! търси най-добрите предприемачи в сферата на устойчивите енергии и чистия въздух Първият етап на конкурса започва с подаването на проекти до 5 март 2020 03 февруари 2020, 

https://www.economy.bg/innovations/view/37767/PowerUp%21-tyrsi-naj-dobrite-predpriemachi-v-sferata-na-ustojchivite-energii-i-chistiya-vyzduh
image

 За шеста поредна година стартира най-големият конкурс PowerUp!, организиран от европейката организация EIT InnoEnergy – най-голямото публично частно партньорство в ЕС в сферата на устойчивите енергии. Това съобщиха от "Клийнтех България" - национален партньор и координатор на конкурса за България.

Състезанието дава възможност на всички предприемачи в сферата на устойчивата енергия, мобилността, чистия въздух, чистите и интелигентни технологии и умните градове, да участват в една от най-престижните надпревари в Централна и Източна Европа. Компаниите, които са избрани да участват в програмата на InnoEnergy, ще могат да получат подкрепа в подобрението на продуктите им, развитие и пилотни проекти, стратегии за комерсиализация, въвеждане и разширяване на международния пазар и допълнителни възможности за финансиране.

Участниците ще получат достъп до партньорската мрежа на InnoEnergy и възможност за колаборация с ключови компании. Големият победител ще получи и възможността да се присъедини към престижната акселераторска програма Highway® на организатора на конкурса. Програмата Highway® има за цел да разработи нови проекти и да ги адаптира към европейския пазар. Участниците в програмата, могат да очакват подкрепа в широк кръг от теми: от правна защита и защита на интелектуалната собственост, през дизайн, до гъвкава методология и др. 

Всички желаещи да се включат в най-голямото състезаниe в сферата на чистата енергия и умни градове, могат да го направят на платформата на PowerUp! Първият етап започва с подаването на проекти от 15 януари до 5 март 2020 г. Всички допуснати до втори кръг, ще бъдат уведомени по мейл и поканени на национален Bootcamp, за да представят своите проекти. Последният етап от конкурса е избирането на 14 финалисти от 17 май до 3 юни като най-добрите стартъпи ще се срещнат в Краков за големия финал на състезанието и ще бъдат обявени на сайта на конкурса. Големият победител ще получи награда в размер на 50 000 евро, участникът класирал се на второ място – 10 000 евро, а за третата награда са предвидени 5 000 евро. 

Предизвикателството PowerUp! е възможност за организации от Централна и Източна Европа да станат следващата компания „еднорог“ (стартъпи, достигнали и надхвърлили стойност от 1 млрд. долара.) в портфолиото на InnoEnergy. Конкурсът е отворен за предприемачи от всички етапи на развитие. Няма значение дали имате само идея, търсите следващия си клиент или планирате разширяване на пазара. Тематичните области са енергия, мобилност, чисти технологии и интелигентни градове, но предизвикателството е отворено и за всички идеи извън рамките.

Европейската организация InnoEnergy е най-голямото публично частно партньорство в ЕС в сферата на устойчивата енергия. Компанията се грижи за устойчиво развитие на енергията като подпомагат приемането на нови технологии без риск. InnoEnergy също обединява 430 ключови играчи от 18 страни, които имат индиректен достъп до 150 милиона потребители на енергия.

Един от най-добрите примери за инвестиции на InnoEnergy е Northvolt, най-големият производител на литиево-йонни батерии в Европа, с текуща оценка от 1,6 милиарда евро. В началото на 2016 г., преди да бъдат утвърдена компания, двама бивши ръководители на Tesla, Питър Карлсон и Паоло Черути, се обръщат към InnoEnergy за подкрепа. Northvolt е насочен към технологични постижения, захранвани от чиста енергия, за разлика от азиатските конвенционални съоръжение за производство на батерии. Наскоро Northvolt събра 350 милиона евро от Европейската инвестиционна банка и в момента строи двете най-големи фабрики за батерии за зелена енергия Northvolt Ett в Skellefteб, близо до Арктическия кръг и Northvolt Zwei, в Долна Саксония.
Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: penata555
Категория: Новини
Прочетен: 512375
Постинги: 3922
Коментари: 205
Гласове: 637
Календар
«  Февруари, 2021  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728