Постинг
19.03 10:27 -
Пълнена пуйка за Коледа
Пълнена пуйка за Коледа
https://gotvi.lidl.bg/recipes/p-lnena-pujka-za-koleda
4:30 h (37)
Начин на приготвяне
https://gotvi.lidl.bg/recipes/p-lnena-pujka-za-koleda
4:30 h (37)
Начин на приготвяне
Измиваме добре пуйката и я намазваме отвън и отвътре с масло и червен пипер.
Правим плънката, като сваряваме дреболиите и ги нарязваме на ситно.
Задушаваме пресния и стария лук заедно. Добавяме ориза и задушаваме още малко. Когато оризът омекне, смесваме с дреболиите и разреждаме с малко вода или бульона, в който са се варили. Овкусяваме със сол, черен пипер и джоджен.
Пълним пуйката и я слагаме в глинен съд, който предварително сме намазали с олио. Отстрани добавяме лук, морков и картоф, нарязани на едро.
Поливаме пуйката с бира, покриваме я с фолио и печем в предварително загрята на 150° С фурна около 4 h. След като е готова, махаме фолиото и запичаме за още 15 min, за да хване коричка.
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари