Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03 09:24 - Юрушка капама по девински в глинен гювеч
Автор: penata555 Категория: Рецепти   
Прочетен: 36 Коментари: 0 Гласове:
1



  Юрушка капама по девински в глинен гювеч        

https://gotvi.lidl.bg/recipes/yurushka-kapama-po-devinski-v-glinen-gyuvech

5:30 h (25)

Начин на приготвяне  

На дъното на глинения съд сипваме малко разтопено масло и слагаме накълцания чесън като основа.
Нарязваме киселото зеле на едро и слагаме плътен пласт от него върху чесъна.
Телешкото месо нарязваме и овкусяваме със сол и пипер. Не осоляваме прекалено, защото зелето и пастърмата са достатъчно солени. Редим плътен пласт телешко и поръсваме с червен пипер и чубрица.
След това слагаме слой булгур, предварително накиснат за 30 min и притискаме добре. Ако използваме лимец, трябва да го накиснем за поне 6 h. Следващият пласт е отново зеле.
Продължаваме с агнешкото, което нарязваме на ситно и редим плътен ред, овкусяваме с подправки и запечатваме с булгур.
Следващият ред е от пилешко, като разделяме бутчетата на две, покриваме със зеле и притискаме добре.
Най-отгоре слагаме пастърмата, малко разтопено масло, червен пипер и чубрица. Поливаме с малко вода или бульон.
Омесваме тесто до хомогенна смес и го оставяме да втаса за 20 - 25 min. След това го разстиламе върху капака на глинения гювеч и правим в средата му разрез на кръстче, за да може ястието да диша. Покриваме съда с него и запечатваме тестото и отстрани.
Печем на пещ или фурна на 150° С за около 4 - 5 h.






Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: penata555
Категория: Новини
Прочетен: 1795214
Постинги: 7568
Коментари: 277
Гласове: 982
Календар
«  Април, 2023  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930