Постинг
18.03 10:36 -
Рибай стек с винен сос и ризото с гъби
Рибай стек с винен сос и ризото с гъби
https://gotvi.lidl.bg/recipes/ribaj-stek-s-vinen-sos-i-rizoto-s-g-bi

60 min (7)
Начин на приготвяне
https://gotvi.lidl.bg/recipes/ribaj-stek-s-vinen-sos-i-rizoto-s-g-bi

60 min (7)
Начин на приготвяне
Овкусяваме стека със сол и пипер и го запечатваме на много нагорещен тиган за по 2-3 min от всяка страна за степен на изпичане мидиъм. Завършваме с Ѕ от маслото и прясната мащерка. Оставяме го да почине.
В същия тиган задушаваме лука, нарязан на ситно, добавяме червеното вино и оставяме да се редуцира. Доливаме бульона и оставяме да се редуцира отново. Овкусяваме със сол и пипер.
Запържваме гъбите в маслиново масло. Добавяме ориза и също го пържим, докато стане леко кристален. След това наливаме зеленчуковия бульон, докато оризът омекне, като бъркаме постоянно. На финала завършваме с масло, пармезан, сол и пипер.
Няма коментари