

https://gotvi.lidl.bg/recipes/supa-ot-kiselo-zele-s-chushki

Начин на приготвяне
1. Обелваме лука и чесъна и ги накълцваме. Почистваме чушките, отстраняваме семките и ги нарязваме на кубчета. Задушаваме всичко в половината олио за 5 min. Междувременно запържваме каймата в останалото, предварително сгорещено олио, докато стане на трохи и добие кафяв цвят, овкусяваме с 1 ч. л. червен пипер и сол.2. Отцеждаме добре киселото зеле. Добавяме айвара към зеленчуците и запържваме кратко. Загасяме с бульона и кипваме. Добавяме каймата и зелето в супата и подправяме със сол, кимион, останалия червен пипер и захар. Задушаваме под капак ок. 20 min.3. Откъсваме листенцата на магданоза и ги наситняваме. Овкусяваме супата и я сервираме с по една лъжица сметана и наръсена с малко магданоз.
Идея: Ако обичате люто, можете да използвате лют айвар или пикантна паста Хариса.
Полезно за пиклъовците в раздел Технолог...
ИГРАЕШ СИ С ОГЪНЯ , ПРОСТАКЕСО! ВСИЧКО Щ...