Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2020 12:59 - Съвет 1: Най-красивите филми за феите и елфите - Филм - 2020
Автор: penata555 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 96 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.12.2020 14:50


  Съвет 1: Най-красивите филми за феите и елфите - Филм - 2020

https://bg.myvadesigns.com/3338483-tip-1-the-most-beautiful-films-about-fairies-and-elves

Може би най-красивата история за феите и елфите е заснет от режисьора Джон Хендерсън през 1999 г. в Hallmark Entertainment, специализирана в продуцирането на телевизионни филми и мини-сериали в жанра приказна фантазия.

Филмът е известен на руските зрители като The Fairy Country (Магическата легенда на лепреконите). Той разказва за любовта на младата фея Джесика и Лепрекон Мики, чиято история ясно отразява трагедията на Уилям Шекспир "Ромео и Жулиета". Вярно е, че в този случай всичко свършва добре.

Действието на филма се осъществява на фона на необичайно красивата природа и невероятните пейзажи на автентичната страна на феите - Ирландия. Музикалната тема на тази прекрасна приказка звучи наистина магически - песента на Ема Таунсенд, която можем да отлетим.

   В мини-поредицата Hallmark "Великият Мерлин" (Merlin), заснет през 1998 г. от режисьора Стив Барън, феите не са главните герои. Те обаче играят доста сериозна роля. Вярно е, че има само една добра фея - Лейдиката на езерото (Миранда Ричардсън) - и две зли, но много колоритни - познати на много от монолога Меркуцио от същата "Ромео и Жулиета" кралица Маб (тя също играе многоликата Миранда Ричардсън) и легендарната фея Моргана (Хелена Бонъм Картър).

Разбира се, един от най-красивите филми за феите и елфите е да не говорим за холивудската екранна версия на романтичната комедия „Сънът на лятна нощ“ на Шекспир, създадена от Майкъл Хофман през 1999 година. Приказната гора тук е изпълнена със специални ефекти, характерни за истински голям филм, а герои от елфите и феите играят великите актьори Мишел Пфайфър (Титания), Руперт Еверет (Оберон) и Стенли Тучи (Пак).

   Най-малките имат своя собствена красива история за феите, която вече е превърната в цял анимационен сериал. Нейната героиня беше приказката Дин-Дин, произлезла от страниците на историята на Джеймс Бари "Питър Пен". Първият филм от поредицата "Феи" (Tinker Bell) е заснет от Брадли Реймънд през 2008 година. Следва цяла поредица от продължение - "Феи: Изгубеното съкровище" (Tinker Bell и изгубеното съкровище, 2009, режисьор - Клей Хол), "Феи: Вълшебното спасение" (Tinker Bell и Голямото феерично спасяване, 2010, режисьор - Брадли Реймънд)., "Феите: Тайната на зимната гора" (Тайната на крилата, 2012, режисьори - Пеги Холмс и Боб Ганауей).

Очевидно, първоначално 4 истории за неспокоен Динг-Динг и нейните приятели се смятаха за истории за 4 сезона. Обаче, очарователните пълнометражни карикатури придобиха толкова много популярност, че скоро започнаха да се появяват нови истории.

Още през 2011 г. Брадли Реймънд създава забавния кратък анимационен филм "Fay Valley Tournament" (Pixie Hollow Games), където героите, харесани от публиката, стават участници в Олимпийските игри. 2014 даде на феновете на популярния анимационен филм нова среща с жителите на Долината на Фей. Вярно е, че главният герой на филма на Пеги Холмс "Феите: Мистерията на пиратския остров" (The Pirate Fairy) не беше Динг-Динг, а по-капризният пазител на полена Зарина.

  Съвет 2: Кой е феята Маб

Queen Meb е позната на повечето читатели и любители на театъра от монолога Mercutio от Шекспировата трагедия Romeo and Juliet. Подобно на много други феи, Меб се появява за първи път в келтския и германския фолклор.

Mab е могъщата феерична кралица. Понякога се счита за акушерка, само тя помага да се роди не за бебета, а за магически сънища. Меркуцио Шекспир описва кралица Меб като миниатюрно създание, което се движи наоколо с колесници на две нощи, за да мисли за спящи хора, като ги накара да видят в съня изпълнението на своите желани желания. Любовта мечтае за любовници, лъкове за придворни, пари за адвокати и целувки на красиви дами.

Въпреки това, Meb не е толкова безобиден, понякога може да изпрати болест на човек. Британците смятат, че феите са много опасни същества. Те се отличават с хитрост, отмъщение, трогателност и жажда за доста жестоки шеги.

   В приказната поема на Шели "Куин Меб" феята отвлича душата на тихо спящото момиче Ианте и я отвежда в своя небесен дворец. Там Меб показва своето минало, настояще и бъдеще и след това връща душата в тялото на млада красота.

В книгата на Джеймс Бари Питър Пан в Кенсингтън Гардънс, героят се озовава в магическа градина, обитавана от феи и елфи, управлявани от могъщата кралица Меб.

В английския мини-сериал "Голямата Мерилин", режисиран от Стив Барън през 1998 г., кралицата Маб (Миранда Ричардсън) се явява като главния злодей, олицетворяващ цялата жестокост на света на езическите вярвания.

Режисьорите, които снимаха Ромео и Жулиета, тълкуваха монолога за кралица Меб по различни начини. Например, италианецът Ренато Кастелани решава изобщо да не го включи във филма си, очевидно го смятайки за незначителен.

Франко Зефирели, ценител и ценител на произведенията на Шекспир, взе много по-сериозно монолога. В своята версия на един много циничен шегаджия Меркуцио, говорейки за кралица Меб, се трансформира, сякаш несъзнателно се прехвърля в своя магически свят.

  Съвет 3: Как наистина да стане фея

Много момичета мечтаят да станат феи, които имат крила и магически сили. И след пускането на анимационния сериал "Уинкс клуб", тази мечта за мнозина се превърна в истинска мания.

 

Ако наистина искате да станете фея, а възрастните ви кажат, че е невъзможно, не вярвайте. Фея може да бъде всяко момиче или момиче, най-важното е желанието. Само вие сами може да ви попречи да се превърнете в приказка, защото ако имате гняв, завист, омраза или други негативни емоции в душата си, силата ви просто не може да се отвори. Помислете за това, което искате да станете фея? Ако за да помогнете на хората, дайте на другите положително, тогава имате всички шансове да станете добра магьосница. Ако сте движени от личен интерес, желание да нараниш някого или отмъсти, тогава дори не се опитвайте да се превърнете в приказка, не успявате. Значи сте разбрали себе си. Сега можете да продължите към ритуалите, които ще ви помогнат да станете фея.

  Как да станеш истински фея сега

Има доста прост ритуал, който помага да стане фея само за няколко минути. За да направите това, излезте навън в слънчев ден по обед, уверете се, че няма хора в кръга и те не могат да видят ритуала. Обърнете гръб към небесното тяло, затворете очи, поставете ръцете си от двете страни на лицето си, така че слънчевите лъчи да паднат върху дланите ви. Сега най-важното е да си представите себе си като фея и в най-малките детайли (дължина на косата, цвят на очите, евентуално крила и т.н.), дайте си някаква магическа способност, например, за да четете умовете. В същото време си представете себе си като фея и се опитайте да почувствате, че слънчевите лъчи проникват в тялото ви през дланите и въплъщават всичките ви мисли. Много е важно да не се съмнявате в действията си, да правите образ и желания последователно, да вярвате в ефективността на метода, в противен случай ритуалът ще бъде празен. Така стойте около 2 минути, след това се обърнете към слънцето, погледнете го и тихо прошепнете следните думи:

 

Слънчевите лъчи са вашите деца. Те докоснаха дланите ми, упълномощиха ме. Аз съм фея, мога да правя чудеса.

След този ритуал, не измивайте ръцете си за няколко часа, след определено време силата ви ще бъде на самия връх на вашата дейност. Ако искате да прочетете ума, погледнете лицето и първото нещо, което идва на ум, е това, което четете. Много е важно да уловите момента, в който в главата ви изведнъж се появи информация. Не е необходимо да измислите нещо излишно и да се опитате да предадете мислите си като мисли за обект. Първата пристигаща информация е желаната цел.

Заслужава да се отбележи, че по време на ритуал не е необходимо да се даряваш със способността да четеш мисли, например, можеш да правиш планове за управление на различни природни явления: вятър, дъжд и т.н.

Как да стане фея наистина в 11 години

Ако не се страхувате от тъмнината, тогава тази опция е за вас. В деня, в който сте сами в къщи, затворете всички завеси в една от стаите, изключете осветлението (като цяло станете тъмни като нощ). Седнете в средата на стаята на колене и кажете три пъти подред: елате на феята, чакам ви. Затворете очи и изчакайте. След няколко минути ще чуете шумолене, смях или други звуци - знак, че феята е в стаята. В никакъв случай не отваряйте очите си, да не говорим за вик и да включите светлината, и да се усмихнете, тогава най-вероятно феята ще говори с вас. Още веднъж, по време на разговор в никакъв случай, не отваряйте очите си, а при възможност, помолете феята да ви даде магически сили. Тя ще го направи, но само тези сили ще действат само в сън.

По принцип помнете, ако уважавате старейшините, помагате на нуждаещите се, защитавате слабите, а отзивчивостта, упоритата работа, учтивостта, добрата природа, искреността и другите положителни черти на характера ще станат първостепенни за вас, в очите на другите винаги ще бъдете истински добър магьосник.
Гласувай:
1
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: penata555
Категория: Новини
Прочетен: 807362
Постинги: 5069
Коментари: 269
Гласове: 725
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930