Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2020 10:13 - МЕТОДИ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЗАЩИТА
Автор: penata555 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 613 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  МЕТОДИ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЗАЩИТА


https://lotoscenter.com/index.php?main_page=document_general_info&cPath=5&products_id=162
image

Методи за енергийна защита


Огромна част от хората се нуждаят от Енергийна защита.Често аурата ни е отворена към чужди енергии ( ако са положителни ни зареждат, но ако са отрицателни ни изтощават). Ако вие допуснете аурата ви да
бъде незащитена всред тълпата , твърде лесно може да абсорбирате различни енергии от други хора и от заобикалящата ви среда. Вие можете дори да чуете мислите на други хора и да усетите чувствата им. Лошото е, че в повечето случаи това са негативни чужди емоции, които попадат въ вашето биополе и трябва да преработвате, а това изисква допълнително време и енергия.
Много ‘духовни’ хора имат проблем с твърде отворената си аура и може да се окаже твърде неприятен престоя им на места пълни с хора поради изобилието на вредни енергии. Когато напреднете с вашето духовно развитие вие ще бъдете способни да решите каква енергия пускате в себе си/ аурата си и каква не. С научаването да запечатате аурата си вие също така ще бъдете способни да усетите контрола върху нея, така че когато сте сред природата или с любимите хора ще можете да се отворите и да получавате енергия.

Преди да ви запознаем с вариантите за енергийна защита, ще направим важно уточнение. Най-важната и непробиваема защита безусловно са собствените ни чисти и светли мисли и духовната ни ориентация. Позитивната ни мисловна нагласа и добронамереност към всичко, което ни заобикаля е не само наша лична броня, но оказва и защитен ефект върху дома ни, близките ни, работното ни място и навсякъде, където се намираме в момента. Хора, притежаващи такова светло излъчване, разтварят своя защитен чадър навсякъде, където се намират, като приютяват под него и тези, с които общуват в дадения момент, а положителното им въздействие продължава и известно време след контакта ни с тях.

Методите за енергийна защита, които са описани по-долу са приложими както при пряк контакт с агресора, така и когато атаката идва от неизвестен за момента източник. Освен към самите себе си, можете да ги прилагате и спрямо ваш близък, например детето ви – най-добре, докато то спи. Просто се отпуснете, представете си човека, на когото желаете да помогнете и приложете този вариант, който ви подскаже интуицията ви в момента.

Кръстосване
Когато чувствате, че атаката идва от човека, с когото пряко общувате в момента, популярен способ за енергийна защита е т. нар. “заключване на полето”. Кръстосайте крака и ръце. Можете просто да сплетете пръстите на ръцете си. Ако от присъствието на въпросния човек ви става зле – чувствате слабост, боли ви глава, нервни, неспокойни, омърлушени сте (той „тегли” енергия) – тогава кръстосайте ръце на нивото на слънчевия сплит.

Този начин за защита е ефективен, но не винаги е приложим, ако ръцете ви са заети по някаква причина. Тогава използвайте “магията на кръга”. Мислено опишете кръг около себе си – по посока на часовниковата стрелка. Ако имате добро въображение, нека това да бъде кръг от бяла светлина. Произнесете на ум “Не пипай !”.

Визуализация
Друг вариант е мислено да поставите между себе си и вашия събеседник голяма стъклена преграда или направо да „пуснете” едно огледало пред себе си. След това можете спокойно да продължите общуването.

Внимание: не е желателно да се настройвате негативно и да се опитвате да отговаряте на удара с удар! Подобна реакция би предизвикала нещо като енергийна престрелка и само би усложнила нещата. По-добре ще сторите, ако по-късно се помолите за този човек – да му се изпрати помощ и просветление. Не е наша работа да раздаваме правосъдие и наказание, а и не винаги сме наясно с причините, предизвикали атаката. Нека да оставим това на висшата справедливост и на кармата. Това, което е допустимо да направим е само една пасивна защита – и толкова.

– Със затворени очи си представете сфера или яйце от бяла светлина. След това преминете през повърхността му, като през сапунен мехур и бавно влезте вътре. Вижте или почувствайте светлината, която ви обгражда. Почувствайте се сигурни, защитени и спокойни. Постойте така около минута, преди да отворите очи.

– Можете да се опитате да си представите самия себе си – все едно че наблюдавате отражението си в огледалото. След това разположете равнораменни кръстове от бяла Христова светлина с размера на собствения ви ръст пред, зад себе си, от двете си страни, над главата и под краката.

Ако често ви се случва да ви преследват натрапчиви мисли или гласове, тогава поставете кръст и на тила, слънчевия сплит и сърцето. При тези симптоми е добре да потърсите и помощта на свещеник. Много добро и положително въздействие оказват Василиевите молитви, които веднъж седмично се четат в православните храмове. Не ви съветваме да хуквате по гледачки и да разваляте въображаеми магии. Много от тези “специалистки” биха ви открили всякаква магия, а за да ви я “развалят” ще се наложи доста да се поизръсите.

Който и от вариантите, които ви предлагаме да сте избрали, добре е да го подкрепите с една от следните формули:

– “Аз заставам категорично в светлината на Божествената любов. Аз съм винаги защитен(а) и моята аура е непроницаема за всички негативни сили. Аз съм неуязвим(а)”.

– “Аз се намирам в центъра на цялата Любов. Нищо не може да ме засегне тук и от този център аз ще поема, за да обичам и служа” – тази фраза можете да си повтаряте тихичко или на ум и когато сте притеснени, объркани или изплашени.

Мисъл
Мисълта на всеки от нас е енергия и като такава притежава съответния енергиен потенциал. Един от основните окултни закони гласи: “Енергията следва мисълта” – т. е. накъдето е насочена мисълта ни, натам тече и собствената ни енергия. Знанието за това ангажира всеки от нас с отговорност за това къде, как и при какви обстоятелства боравим с нея.

Ето каква мисловна защита предлага Петър Дънов:

„Защитавам се с триста милиона от мира на Аза”.
Казвайки си това изречение дори наум, ние автоматично се защитаваме, като смисъла му е извикаме на помощ по-високи вибрации (триста милиона) от Вселената (мира) на Аза (има се предвид Всевишния)

Добре е при първа възможност да отделим време за внимателен и безкомпромисен самоанализ. Нека си зададем въпроса какво в енергийното ни поле – т. е. аурата ни резонира в съзвучие с отровните енергийни стрели. Кога, в какви ситуации сме допуснали да ни обземе гняв, осъждане, омраза или нетърпимост. Отново ще повторим – най-добрата и непробиваема защита си остават собствените ни положителни мисли – към всичко, което ни заобикаля и към нас саммите!!!

Вода
Друг начин да се изчистите и предпазите от негативна енергия е с чиста вода – ако усетите, че около вас има голямо количество негативна енергия наплискайте 10 пъти лицето си с вода и ще усетите облекчение. Ако пък работите с хора чрез физически контакт, след него измийте ръцете си, кръстосайте два пъти длани и изтръскайте.

Морската сол е чудесен неутрализатор! Може да я смесвате с билки или етерични масла. Вземайте вана със сол и добавете 10 капки лавандула или евкалипт. Солта извлича болните енергии от тялото. Етеричните масла помагат на процеса на пречистване.

5. Аромати и билки
Ето някои растения и билки, които са добри за предотвратяване и премахване на негативна енергия: Салвия (градински чай), тамян, гераниум (здравец), анасон, ечемик, босилек, дафинов лист, карамфил, лайка, канела, кимион, копър, евкалипт, чесън, жен-шен, бръшлян, розмарин, мащерка. Някои хора също носят кестенче в джоба си, за да се предпазят.

Чудесен способ за енергийно прочистване през нощта е ментовият аромат – 5 – 7 капки ментово масло капнати в чаша топла вода. Оставете чашата близо до главата си за през нощта. Това е необходимо и много полезно, тъй като нощем, докато астралното ни тяло е навън, физическото ни тяло остава почти беззащитно и уязвимо. Ако сте в добро здраве, сутринта можете да използвате така магнитизираната вода, като напръскате с нея дрехите и жилището си. В противен случай просто я изхвърлете в течаща вода.

6. Кристали и Оргонити
Ако носите кристални бижута или държите някакъв кристал около себе си, можете да го „изкомандвате“ да направи нещо по ваше желание и това е още един чудесен начин да се предпазвате през целия ден. Определени кристали и камъни имат защитни свойства – шунгит, планински кристал, ахат, кехлибар, аметист, черен оникс, корал, смарагд, гранат, рубин, турмалин, селенит и диамант разбира се. Поставете някой от тях на бюрото си (най-добре пирамида) или на нощното шкафче или пък носете бижута , за да спирате лошата енергия.

Оргонитите пък са ръчно изработени трансформатори на негативна енергия, т.е те умеят да привличат и преработвит нехармоничните вибрации, дори и от собствените ни мисли. Носейки оргонит вие сте предпазени от чужда негативна енергия, както и от вредното електромагнитно поле. Освен това е красиво бижу, което също може да програмирате съобразно вашите желания и цели!

Тимусно потупване
Вашата аура е най-мощният ви щит срещу всяка форма на енергийна атака, затова е добре да знаете как да я укрепите при нужда. Ефикасен и силен ефект има т.нар «Тимусно потупване»: един-два пъти в деня потупвайте тимусната жлеза с възглавничките на пръстите (намира се в горната част на гръдната кост). Този метод ползвайте и при настинки, защото усилва имунната ви защита, тъй като тимуса произвежда белите кръвни телца.

Свещи
За изчистване на дома или офиса най-добре вземете свещи от пчелен восък или църковни свещи (използват се по две). Вземете свещта и от дясно на ляво обиколете помещението, като започнете от дясната стена на разстояние половин до един метър от пода. Ако свещта пращи, пука и изкарва черен дим, то там има наличие на негативна енергия. За да неутрализира и изчисти енергията, трябва да се направят кръгови движения, подобни на совалка, до изчезване на патологията.

Накрая ще добавим, че ако сме си създали навика да си изграждаме ежедневна защита, в един момент можем спокойно да престанем да отделяме време за това – просто защото тя вече действа автоматично, без да полагаме специални усилия.

 
Гласувай:
1
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: penata555
Категория: Новини
Прочетен: 481528
Постинги: 3711
Коментари: 193
Гласове: 613
Календар
«  Януари, 2021  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031