Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2019 10:31 - Беинса Дуно за Третата световна война (+опровержения)
Автор: penata555 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1243 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 13.11.2019 20:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Беинса Дуно за Третата световна война(http://www.otizvora.com/2012/02/3990
+опровержения)


От Стопанина на 19.02.2012 г. Избрано, Пророчества Пророчества, Словото

Встъпление от Стопанина: Поредицата „Изгревът“ включва събрани спомени, опитности, случки, събития и исторически материали от времето на Школата на Бялото Братство, 1922-1924 година, и пребиваването на Всемировия Учител Беинса Дуно между българите и славянството. Съставител на поредицата е д-р Вергилий Кръстев. По-долу можете да прочетете пророчества за Третата световна война от Учителя, които не се намират в беседите му, но са били запомнени от неговите ученици и предадени на д-р Кръстев за неговия многотомник.

Оставям отворен въпроса за достоверността на пророчествата и най-вече за напълно точното им препредаване. Моля, четете ги с повишена будност и с едно наум. Подобно на пророчествата на Слава Севрюкова, записвани от Христо Нанев, на места трудно може да се разграничат ясно цитатите от Учителя и добавеното от д-р Вергилий Кръстев. Доколкото можах, ги отделих.

АКТУАЛИЗАЦИЯ! Поне два от „цитатите“ на Учителя, които предлага д-р Кръстев, без никакво съмнение са манипулирани, като при единият от тях може да се говори направо за фалшификация. Става дума за последните в публикацията. Посочил съм точно в какво се състоят манипулациите. С оглед на това препоръчвам и останалите да се разглеждат като фалшификати или в най-добрия случай: изопачени цитати. Няма да ги махна, докато не ги проверя всичките, нека се имат предвид, но нищо повече!

Ако кажа, че съм разочарован от своеволията на д-р Кръстев, ще е твърде меко казано. Няма да го съдя – той има пред Кого да отговаря. Дори от Щайнер знаем, че днес Висшите сили държат всеки автор отговорен за това, което пише. Особено ако не на едно място пише, че Учителя е докарал болшевиките в България, което определено не може да е теза на някой от учениците на Бялото братство.

* * *

Из „Изгревът“, том 2, стр. 380

Веднъж към края на Втората световна война Учителя каза:

„Няма да се опомнят от тази война, ще започне още по-страшна. Жълтите ще повдигнат 500 милиона войници. Тогава европейските народи пред общата опасност ще се обединят.“

Запитаха го: „Кой ще победи?“ Учителят мълча известно време, после каза:

„Белите, но ще бъде трудна победа.“

* * *

Из „Изгревът“, том 7, стр. 88-89

Учителят предсказва за бъдещето, че България един ден ще стане голяма, голяма, велика България, която няма да има граници. А това, че да няма граници, ще се дължи на всички ония народи, далечни и близки, които ще идват тука да посетят Учителя и да вземат Словото Му и да го разберат, като го четат на български – ще учат български и естествено ще стават българи.

„Вие ще имате много, много работа един ден. Тогава ще се срещнете с тях. Голям глад ще има за Словото. За един лист ще има спорове кой да го има. Затова пазете всичко добре.“

Само нашата музика един ден ще остане – песни, Паневритмия и други музикални творения, които ние ще оставим. Ще дойдат дни, когато всеки един къс хартия от Словото на Учителя ще се търси и ще бъде оценено. Всичко старо ще бъде пометено, ще изчезне. Ще остане само новото, Божественото Слово, което той сега е проповядвал, и песните, и музиката, новата музика ще останe.

(Учителя:) „Помнете, аз присъствам навсякъде. Всякога казвайте: „Господ направи“, никога не казвайте „аз го направих“, защото това ще бъде работа на Антихриста.“

Учителя още през 1940-41 година говореше за тези събития в бъдеще и начерта на черната дъска два кръга, единият със стрелка с посока нагоре, другият със стрелка с посока надолу. Първият, който сочи нагоре, това е бъдещето на бялата раса, която отива към възходяща степен и към еволюиране. А другият кръг, със стрелката надолу, това е азиатската, черната раса, която в разтояние на 100 години няма да остане и помен от нея. Тя предстои да изчезне. Тези събития, които предстоят, това, което е определено, ще бъде вдигнато от тази планета, ще бъде изпратено на други планети, казва Учителят. Една сестра запита: „Учителю, те пак ще се раждат тези престъпни души тука назадничави“.

„А-а, няма да се допущат, те ще бъдат пращани на други планети. Те не са подходящи за туй развитие на днешното време, когато Земята влиза в една нова, по-висша фаза, и всичко онова, което е назадничаво, няма да има условия да живее тук. И последната война ще бъде с жълтата раса, с Япония. Япония е главният организатор, тя ще организира Китай и другите азиатски страни и ще подеме една война с бялата раса на живот и смърт. Ще бъде дълга, продължителна, жестока и ще дойдат чак до Дарданелите, тука, но ще бъдат върнати, защото въздухът и водите [ще] са замърсени. Ще дойдат нови болести, епидемии, ще мрат като мухи. Ще бъде унищожение на голяма част от човечеството.“

Учителят казва „след 100 години“, като се почне от 1940 г. 100 години – това се пада 2040 година. Дотогава 1/3 от тази раса ще остане. (Бел. Стопанина: Всяко обвързване на пророчествата с определена дата и година е методологическа грешка. Когато се казва „след 100 години“ в 1940-а, това означава „след 2040-а година“. А „след 2040-а“ може да е 2041-ва, може да е 2060-та, та дори и по-късна година.)

Учителят казва:

„В бъдеще Русия ще се ангажира с една дълга война на изток.“

Това са предсказания, годината беше 1940-41. На земята всички високи здания ще бъдат съборени от разни природни бедствия, земетресения, наводнения и други.

imageДържавите – казва Учителят – две по две са любимки. Рано или късно, Америка и Русия ще си подат ръка, ще си отстъпят, ще стигнат до положение, което ще го нарекат „Идея за Бога“, ще се обединят в името на Истината. Русия ще дава новите идеи, новото човечество, Америка – материалното. Америка има кредит за още 100 години. Да, на Америка се дават от „горе“ още 100 години да бъде силна над всички народи. Възлагат й задачи от „горе“ да бъде водителка, да изпълнява задачи – сега тя се подготвя за бъдещата расова война. Тя е почнала фактически, но при тази в разстояние на 100 години човечеството ще оредее – от тези расови войни и от тези природни бедствия – 2/3 от човечеството ще си замине, 1/3 от човечеството ще остане до 2040 година.

Земята отива все по към една по-висша сфера. Затуй Учителят казва:

„Господ е дошъл в България. Цялата земя, всички ще дойдат да се поклонят в България.“

* * *

image

Христос с бяла дреха и червена препаска, възседнал бял кон, изчаква свършека на Тъмния век, за да поведе помъдрялото от войните човечество към Светлото бъдеще.

Из „Изгревът“, том 22, стр. 246-247

През 1933 година Учителят казва:

„Христос дойде, но какво уреди? Тъй както хората разбират уреждането на нещата, Той нищо не уреди. Той дойде и Римската империя го разпна. После Христос дойде в 1914 година. Той им каза: „Не се бийте“, а те не Го послушаха. Той ще дойде и в следващата война. Хората сега се приготовляват и ако се отвори една война, ще измрат около 50 милиона души. Ако и тогава не поумнеят, ще се отвори нова война, още по-ожесточена, в която ще умрат 550 милиона души. Това не го искам аз, но казвам, че човешките мисли, чувства и постъпки определят тази война (Втората световна), в която ще измрат около 50 милиона души. Ако и тогава не поумнеят, ще дойде по-страшна война (Третата). След нея вече няма да воюват, защото ще стане такова чудо, каквото хората никога не са очаквали. Тогава ще се прекъснат всички съобщения, железниците, телеграфите, телефоните и ще минат най-малко сто години, за да могат да се възстановят отношенията на един народ с друг. До това време те ще бъдат съвършено изолирани.“

АКТУАЛИЗАЦИЯ! Бел. Стопанина: Горният цитат е манипулиран — при това най-вероятно умишлено. Как е манипулиран? Като свършва на възможно най-неподходящото място. Всъщност горният текст продължава така: „…До това време те ще бъдат съвършено изолирани. Това не го предсказвам аз, но пророците от целия свят: от Англия, от Америка, от Германия, от Франция, Китай, Япония, отвсякъде предсказват това, което ще стане. Казвате – те са смахнати хора. Възможно е да е така, възможно е тези, които пророкуват, да са смахнати хора, но възможно е и тези, които слушат, и те да са смахнати. Щом допускам едното, аз допускам и другото. Ако пророкът говори нещо, което става, той не е смахнат, той знае законите и разбира. Но ако някой пророкува неща, които не стават, може да кажете, че е смахнат. Когато някой човек казва, че едно здание ще се събори и се събаря, този човек не е смахнат, той предвижда нещата, той е умен човек. В смахнатостта нещата не стават, а в разумността стават. Сега ние разсъждаваме кои са причините или как ще станат нещата. Казвам, ако ученият намери онази запалка, с която може да запали целия въздух на земята, какво ще стане? Тогава всичко ще се свърши, всичко ще ликвидира. Цялата сегашна култура ще изчезне. Ако днес някои хора знаеха това, те биха запалили земята, без да му мислят много.“ („И украсиха светилниците си“, Неделна беседа от 1933 г.)“

През 1943 година Учителят казва:

„Тази война (Втората световна) ще се прекрати, но след тази ще дойде друга война, по-голяма в далечното бъдеще. Ако сега вие не се научите да носите с радост страданията, в тази (Трета) война ще бъдете на фронта и никой няма да може да ви избави. Поради безумието на хората, в резултат на лошите им мисли и чувства ще стане тази Трета расова война. След нея ще настане епоха на мирно развитие на останалите живи хора. Казвам ви да вземете мерки, защото Земята ще претърпи голяма промяна. Ако не вярвате, ще дойде ден, когато ще проверите думите ми. Слънцето ще започне по-силно да грее и ще стопи ледовете. Къщите ви ще се разпукат, ледовете ще се стопят и вие ще започнете да потъвате. Казвате: „Каква съдба ни сполетя!“ Никаква съдба не е това, но Земята е изменила своя път на движение, слънчевите лъчи падат под прав ъгъл и топят ледовете. Вие живеете върху ледено море, закъснеете ли да промените живота си, в скоро време ще се намерите върху дъното на морето. Сега и на вас казвам: Ако не изправите живота си, същото ви очаква. Това не е заплашване, това е естествено положение на живота. Великата вълна, която иде сега в света, руши ледовете и ги превръща във вода.“

АКТУАЛИЗАЦИЯ! Бел. Стопанина: Горният цитат също е манипулиран — отново умишлено и дори в много по-голяма степен от предходния. Всъщност в оригинала няма нищо за Третата световна война. Премахната е една част, която показва, че това за топенето на ледовете може да се тълкува и иносказателно, като на негово място е вмъкнато нещо (вероятно измислено) за война.

„Питате: «Какво ще стане с нас в бъдеще?» Представете си, че живеете на Северния полюс, дето всичко е в лед. Къщите ви са от лед направени, никъде не виждате вода. Ако дойде някой и ви каже, че трябва да измените живота си, че трябва да си направите лодки, с които да плувате, ще възразите, че не вярвате и че не можете да измените на живота, който вашите деди и прадеди са карали. Казвам ви да вземете мерки, защото земята ще претърпи голяма промяна. Ако не вярвате, ще дойде ден, когато ще проверите думите ми. Слънцето ще започне по-силно да грее, ще стопи ледовете. Къщите ви ще се разпукат, ледовете ще се стопят и вие ще почнете да потъвате. Казвате: «Каква съдба ни сполетя!» Никаква съдба не е това, а Земята е изменила своя път на движение, слънчевите лъчи падат под прав ъгъл и топят ледовете. Вие живеете върху ледено море. Закъснеете ли да промените живота си, в скоро време ще се намерите на дъното на морето. Сега и на вас казвам: Ако не изправите живота си, същото ви очаква. Това не е заплашване; това е естественото положение на живота. Великата вълна, която иде сега в света, руши ледовете и ги превръща във вода. След хиляда години не само хората ще се изменят, но и вълците ще престанат да ядат овце. Те ще се отвратят от месото и ще употребяват растителна и плодова храна.“ (ДА ВЪЗЛЮБИШ ГОСПОДА, Неделни беседи, 1916-1920)

* * *

Бел. Стопанина: Ако някой е срещал истински пророчества от Учителя за Третата световна война, моля, нека ми ги изпрати на e-mail (задължително с данни за източника), за да ги добавя. Моето мнение е, че публикуваните по-горе са силно манипулирани от д-р Кръстев или от неговите източници. Което не им прави чест.

Споделете публикацията   FacebookTwitterGoogle1EmailГласувай:
2Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: penata555
Категория: Новини
Прочетен: 1361581
Постинги: 6908
Коментари: 277
Гласове: 953
Календар
«  Септември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930