Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07 11:39 - Според експертите за какво да внимаваме, тъй като сезонът на приходите в Европа започва
Автор: penata555 Категория: Бизнес   
Прочетен: 30 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.07 11:49


  Според експертите за какво да внимаваме, тъй като сезонът на приходите в Европа започва

https://www.cnbc.com/2021/07/20/european-earnings-season-what-to-look-out-for.html

ФИНАНСИ За още новини от сверата на финансите посетете CNBC.com https://www.cnbc.com/finance/


ПУБЛИКУВАНО ВТОРНИК, 20 ЮЛИ 2021 Г.3:32 AM EDT

Елиът Смит@ELLIOTSMITHCNBC ДЯЛСподелете статия чрез Facebook

Споделете статия чрез TwitterСподелете статия чрез LinkedInСподелете статия по имейл КЛЮЧОВИ ТОЧКИ
  • През последните шест месеца анализаторите от страна на продажбите повишиха прогнозите си за растеж на EPS за второто тримесечие с повече от 50 базисни точки, сочат данните на Factset, обобщени от европейския екип за количествена стратегия на Bank of America.
  • По отношение на секторите консенсусът на анализаторите има автомобили, търговия на дребно и ресурси, показващи най-силен ръст на печалбите през второто тримесечие.
image Скулптури от бикове и мечки пред германската фондова борса във Франкфурт, Германия. Кай Пфафенбак | Ройтерс

Европейският сезон на корпоративните печалби започна сериозно миналата седмица, като консенсусът на анализаторите прогнозира 140% годишно увеличение на печалбите на акция за второто тримесечие.

Печалбата на акция е важен показател, използван от търговците за измерване на стойността на акция или по-широк индекс, и е нараснал с 87% годишно спрямо общоевропейския индекс Stoxx 600 през първото тримесечие.

 

През последните шест месеца анализаторите от страна на продажбите повишиха прогнозите си за растеж на EPS за второто тримесечие с повече от 50 базисни точки, сочат данните на Factset, обобщени от европейския екип за количествена стратегия на Bank of America .

Междувременно консенсусните очаквания за растеж на EPS за 2021 г. като цяло са се повишили от 35% през март до нов връх от 48%.

Тъй като второто тримесечие представлява връх, анализаторите очакват EPS да спре до края на 2021 г. с 32% годишен ръст през третото тримесечие и 21% през четвъртото.

ГЛЕДАЙ СЕГА ВИДЕО 03:08 Уолстрийт вижда вълна от големи банкови печалби  

Като се има предвид резкият спад през второто тримесечие на 2020 г., тъй като пандемията Covid-19 се задържа, печалбите за второто тримесечие на европейския индекс на сините чипове тази година все още са определени да останат с 2% под пика им преди пандемията.

„Нашите макропрогнози предполагат още 9% потенциал за по-нататъшно повишаване на 12-месечния прогнозен EPS до края на 2021 г. и 11% до средата на 2022 г.“, посочват анализаторите на Bank of America в бележка от петък.

 

„Това би довело до общото увеличение от миналогодишното дъно до 50%, като цяло съответства на възстановяването на EPS след световната финансова криза.“

По отношение на секторите консенсусът на анализаторите има автомобили, търговия на дребно и ресурси, показващи най-силен ръст на печалбите през второто тримесечие. Потребителските дискреционни, енергийни и финансови данни допринасят съвместно с 29 процентни пункта за 48% ръст на печалбата, прогнозиран за Stoxx 600 тази година, твърдят анализатори на BofA.

„12-месечният предварителен EPS за ресурси е преразгледан с почти 60% през последните шест месеца, което е най-силният инерция на печалбите в историята, като относителният импулс на енергията EPS е близо до 25-годишен връх, на 45%“, казаха те .

„Въпреки силното надграждане на печалбите, роднините на цените на ресурсните сектори са избледнели, като енергията е по-ниска от пазара с 15% от март, а добивът с 12% от май.“

Последната тенденция доведе до съотношението цена-печалба на енергийния сектор до рекордно ниско ниво, подчерта BofA, докато добивът е най-ниският от 2008 г. насам.

Разполагане на парични резерви

Въз основа на систематичен анализ на комуникациите на компаниите след печалбите през последното тримесечие, BNP Paribas очаква второто тримесечие да донесе повече съобщения за капиталови разходи, обратно изкупуване на акции и сливания и придобивания.

Обратното изкупуване се случва, когато фирмите купуват собствени акции, търгувайки на фондовата борса, намалявайки дела на акциите в ръцете на инвеститорите. Те предлагат начин да върнат пари на акционерите - заедно с дивидентите - и обикновено съвпадат с акциите на компанията, които се увеличават, тъй като акциите стават по-малко.

Влизайки в отчетния сезон, Виктор Хьорт, глобален ръководител на кредитната стратегия на BNP Paribas и екип от анализатори, каза, че корпорациите изглежда се грижат както за притежателите на облигации, така и за акции.

Избор на акции и тенденции за инвестиране от CNBC Pro:

Том Лий казва, че това не е месецът, в който да бъдеш герой, очаква по-голяма волатилност

Инвеститорът Дан Найлс коригира своите позиции за отваряне на Covid. Ето как е разпределен сега

Управителят на фонда разкрива как точно тя решава в какво да инвестира

Ливъриджът продължава да намалява и коефициентите на ликвидност - способността на компанията да изплаща текущи дългови задължения, без да набира допълнителен капитал - остават близо до рекордни нива, посочи Хьорт в бележка от петък.

Междувременно мениджърските екипи сигнализираха за по-голямо поемане на риск в комуникациите си за приходите през първото тримесечие под формата на капиталови разходи, обратно изкупуване на акции и планове за сливания и придобивания.

„Последното тримесечие бележи второто поредно тримесечие на намаляващите парични резерви. Корпорациите са променили скоростите на разгръщане на капитала от защитната позиция на пандемията към офанзива и това в крайна сметка се изразява в намаляващи коефициенти на ликвидност “, каза Хьорт.

Инвестиционни банки: Какво да гледате

По време на пандемията големите кредитори получиха значително увеличение на приходите си от инвестиционно банкиране на фона на засилена волатилност и значително увеличен обем на търговия. Очаква се обаче инвестиционното банкиране да се охлади през предстоящия кръг на отчитане.

Щатите, Goldman Sachs е уникална по захранване последните очаквания за печалбите на гърба на силни инвестиционни банкови вноски се дължи на стабилен пазар на IPO. Докато други като JPMorgan и Citigroup също са надминали очакванията, неочакваните им приходи са под формата на намалени провизии за лоши заеми.

UBS стартира отчетите за второто тримесечие за европейските банки във вторник, надминавайки очакванията за регистриране на нетна печалба, приписвана на акционер, от 2 млрд . Долара , което е с 63% повече от същия период на миналата година.

Съпредседателят на Barclays на европейското изследване на акции Амит Гоел заяви преди доклада за печалбата, че швейцарският кредитор може да се възползва от усилията за намаляване на риска от местния конкурент Credit Suisse.

Goel заяви, че Credit Suisse ще страда от „двойно удари“ от нормализирането на своите фиксирани доходи, валути и приходи от търговия със стоки, с пандемично индуцирано нестабилност, заедно с усилията за намаляване на риска след поредица от провали в управлението.

ГЛЕДАЙ СЕГА ВИДЕО 04:05 Повторното отваряне на „високото ниво на захар“, за да избледнее през каменистата втора половина на годината, казва стратеги  

Досега тази година банката беше изложена на колапса на фирмата за финансиране на веригата за доставки Greensill Capital и срива на американския семеен хедж фонд Archegos Capital, което доведе до основен ремонт на нейното ръководство за управление на богатството.

„Като такива печалбите за Q221 вероятно ще се свият значително от базовите нива на Q121 и ние сме под последния консенсус“, каза Гоел.

„Въпреки това смятаме, че инвеститорите отстъпват тези проблеми и истинските основни въпроси са за това как групата ще бъде преструктурирана в бъдеще; разглеждаме потенциалните сценарии за намаляване на задлъжнялостта на IB [инвестиционна банка. “

Търговското подразделение също е във фокуса на Deutsche Bank , а Goel очаква германският кредитор да покаже „значително по-добри“ тенденции в приходите от търговия на годишна база от своите колеги.

„Ще бъде важно да видим как се развива пазарният дял и дали насоките (за цяла година) могат да бъдат запазени“, каза той.

„Ще разгледаме и тенденциите в разходите, където виждаме риск от подхлъзване спрямо целите на групата.“

Гласувай:
2
2Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: penata555
Категория: Новини
Прочетен: 803351
Постинги: 5047
Коментари: 267
Гласове: 724
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930